Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Etusivu > Palvelutuotteet

 

Vakioidut palvelutuotemääritykset

 

Tilaussopimuksissa asiakkaan ja Pikavideo.fi:n välillä viitataan johonkin Pikavideo.fi:n voimassa olevaan palvelutuotemääritykseen. Sopimus tehdään itse asiassa Kuvakaapparin kanssa (Y-tunnus: 2353448-6). Pikavideo.fi on kevyen tuotannon markkinointia ja organisointia varten luotu Kuvakaapparin (toiminimi) palvelutuote-brändi. 

Tuotemääritys voidaan ottaa sellaisenaan hinnan, kokonaistyömäärän, käytettävän videokameran ja editointivaiheessa käytettävissä olevien toimenpiteiden pohjaksi. Palvelu voidaan myös räätälöidä johonkin määritykseen viitaten.

Tilaaja voi olla aktiivisempi tai passiivisempi eri vaiheissa. Tarpeellista aktiivisuus tosin on ainakin suunnittelu- eli käsikirjoitusvaiheessa. Kässärihän ei ole mikään pakkomuodollisuus. Se voi olla se klassinen lupi-askin takakanteen ranskalaisilla viivoilla kirjoitetetut muistiinpanot. Kokeiluja ja 'säätöjä' voidaan tehdä sovitun ajankäytön puitteissa.

Palvelutuotteita:

Naps-10

Lite-10

Videoesityksen tekeminen sisältää seuraavat vaiheet:
1) Suunnittelu, 2) Kuvaaminen, 3) Editointi ja 4) Jakelu, eli videon sijoittaminen katsottavaksi.

Valmis video joko luovutetaan tilaajalle tiedostona tai Pikavideo.fi lataa videon YouTubeen jollekin hallitsemalleen YouTube-kanavalle.

Tilaaja voi hyödyntää Pikavideo.fi:n lataamaa videota yksinkertaisimmillaan vain ilmoittamalla videon nimen tai www-osoitteen omille asiakkailleen tms, jolloin nämä voivat katsoa sen YouTubessa. Jos videon tilaajalla on omat www-sivut, voi niissä linkittää jollekkin Pikavideo.fi:n lataamalle videolle.

Kanavalle ladatun videon voi myös 'upottaa' tilaajan www-sivuille (kuten tämän sivuston Videoita-osion alasivuilla on tehty, esim videopätkä 'Sitä Sun Tätä 2.0').

Facebookissakin näytettävät videot ladataan nykyään usein ensin YouTubeen. Sitten ne 'nostetaan' näkyviin Facebookissa ns linkitys-upotus-menetelmällä (kuten Pikavideo-facebook-Sivulla on tehty).

YouTubeen ladatun videon voi myös lähettää tuubista suoraan Twitteriin, kunhan on kirjautuneena sille Twitter-tilille, jolle video on tarkoitus lähettää (kuten Pikavideo -twitter-tilillä on tehty).

Tilaajana voi olla joko ykstyishenkilö tai yritys - miksi ei myös yhdistys tms. Todennäköisin tilaaja on pieni yritys (toiminimi, Ky, Oy, tms). Yksityishenkilöhän 'tekee videonsa itte'. Vähänkin suurempi yritys taas tilannee videonsa 'kalliimmalta' tekijältä.

Tekijänoikeudet selvitetään erikseen. Perusvaihtoehtoja on (palvelutuotteesta riippuen) kaksi:

1) Asiakas saa tekijänoikeudet 'alentamattomalla' hinnalla tilaamaansa ja täysin maksamaansa videoesitykseen ja sen kuvamateriaaliin. Pikavideo.fi pidättää kuitenkin oikeuden jättää itselleen tiedostot kaikesta materiaalista ja valmiista tuotteista. Pikavideo.fi voi käyttää niitä myynti- ja markkinointimielessä referensseinä osaamisestaan. Se voi myös käyttää aineistoa sisäisessä, ei-julkaistavan aineiston teossa kehittääkseen osaamistaan. Lisäksi aineiston säilytys ainakin sopivan pitkään on tarpeen mahdollisten reklamaatiokorjausten ja päivitysversioiden joustavaksi tekemiseksi.

2) Jos Pikavideo.fi tekee videon huomattavalla alennuksella tai jopa ilmaiseksi esim omasta promootio- ja markkinointisyistään, jäävät kaikki tekijänoikeudet Pikavideo.fi:lle. 'Asiakas' ei tällöin myöskään saa haltuunsa aineistoja. Video julkaistaan Pikavideo.fi:n  YuoTube-kanavilla. Sitä kautta sekä 'asiakas' että Pikavideo.fi pääsee hyödyntämään videota. Lähinnä tällaisissa tapauksissa on kyse Pikavideo.fi:n omasta aloitteesta yhteistyössä kohteen kanssa kuvaama ja valmistama videoteos.

Pikavideo.fi suhtautuu joustavasti perusteltuihin ja olennaisiin reklamaatioihin. KVK-tyyppisten (korjaus vastoin käsikirjoitusta) korjausten tekemisessä on sen sijaan 'taksamittari päällä'.

Pikavideo.fi ei ota tilauksia kriittisesti ohimeneviä hetkiä sisältävien tilanteiden videoinneista, kuten perhejuhlista. Ei myöskään sellaisten, joiden kuvaaminen on kiellettyä tai epäselvää. Huomatkaa kuitenkin, että ihmisten kuvaaminen julkisilla paikoilla lupaa kysymättä on lähtökohtaisesti sallittua.

Valmiista videosta voidaan (palvelutuotteesta riippuen) tehdä myöhemmin uusi versio. Pikavideo.fi antaa siitä mahdollisuuksien mukaan tarjouksen.

Ja siis, tätä putiikkia ei ole vielä varsinaisesti avattu. Eli tilauksia ei vielä vastaanoteta.

    --- see you later alligator... :)

©2020 Pikavideo - suntuubi.com